Wednesday, September 2, 2009

Η επίσημη πρώτη

Φίλε αναγνώστη και περιηγητή,

Καλως όρισες σε αυτο το blog φτιαγμένο με μεράκι και πολύ προσωπική δουλεία. Ίσως θα παρατήρησες, στην πρώτη ανάρτηση, οτι το κεντρικό αντικείμενο αυτού του blog θα είναι η αναφορά σε ανύπωτες ιστορίες. Ανείπωτες ιστορίες, ξεχασμένα γεγονότα, ήρωες, αφανείς προσωπικότητες κυρίως του 20ου αιώνα, της περιόδου 1940-49 (και οχι μόνο) θα παρελάσουν απο αυτο το blog.

Στην σημερινή εποχή που η εικόνα επικρατεί του περιεχομένου, η ποσότητα της ποιοτητας και η τεχνολογια μιας περισσότερο φιλοσοφικής προσέγγισης της ζωης, ο administrator του blog πιστεύει στη διατήρηση του ομφάλιου λώρου μεταξύ παρόντος και παρελθόντος μεσω της πολύπλευρης προσέγγισης των ιστορικων γεγονοτων. Η παρεχομενη παιδεια στα σχολεια της πατριδας μας δρα κοινωνιοδιαλυτικα υπο την εννοια της απομακρυνσης των μαθητων απο την γνωση των ιστορικων γεγονοτων τοσο λογο της διδακταιας υλης οσο και του τροπου διδαχής της. Πως ειναι δυνατον μαθητες της 6ης Δημοτικου να ενημερωνονται μεσα απο 3 σειρες για το έπος του ΄40;

Η ιστοσελίδα θα αποκαλύπτει κάθε μήνα και μια ιστορία, θα αυτοαναιρείται και ανανεώνεται περιοδικά με ανακοινωσεις συμμένοντων γεγονότων ενώ παράλληλα θα παρελάσουν απο τις οθόνες των επισκεπτών στοιχεία για καινούργια βιβλια, μελέτες (ιδιαίτερα της περιόδου 1940-49) καθώς επίσης και σημένοντα γεγονότα του επιστημονικού χώρου. Αρχίζουν λοιπον οι.....ανύπωτες ιστορίες...Αχιλλέας Παπαιωάννου, Βούλα Δαμιανάκου, Κώστας Γκριτζώνας, Ηiroo Onoda, Κώστας Σαραντίδης κτλπ έτοιμοι να σας εκμηστηρευτούν τις ανύπωτες ιστορίες τους!!!