Friday, September 11, 2009

Αφγανιστάν σαν να λέμε Πακιστάν

  Η ανείπωτη ιστορία, πιστή στην εισαγωγική της διακήρυξη (βλ. τα 2 πρώτα άρθρα του blog) υπενθυμίζει στους επισκέπτες οτι στα μέσα κάθε μήνα θα παρουσιάζεται και μια ανείπωτη ιστορία. Το πρόσωπο-πρωταγωνιστής θα ανακοινώνεται στις αρχές του μήνα. Επιπλέον, θα ενημερώνει τους αναγνώστες για αξιόλογα γεγονότα, videos και ανακαλύψεις που συμβαίνουν παγκοσμίως ουτωσώστε να έχουν μια σφαιρική εικόνα των τεκταινομένων και να μπορούν να τα συσχετίσουν με οτι συμβαίνει στην Ελλάδα.
  O πόλεμος στο Αφγανιστάν, που δεν έχει την προβολή του πολέμου ( ή οτι γίνεται τέλος πάντων) στο Ίρακ, έχει περάσει εδώ και καιρό στο Πακιστάν. Αυτό φυσικά έχει συνέπειες, για την γειτονική Ινδία, το πυρηνικό της πρόγραμμα, το γειτονικό Ιράν, το Ισραήλ κτλ. Το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης των ΗΠΑ PBS, πρόσφατα έφερε στην δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ για τα γεγονότα στο Πακιστάν. Οι αναγνώστες μπορούν κλικάροντας να δούν το video.
  Αξίζει να αναφερθεί οτι το PBS είναι μια μετριοπαθής φωνή στο εσωτερικό των ΗΠΑ παρότι υπάγεται στο κράτος. Σε αυτό δημοσιογραφούν αξιόλογοι άνθρωποι όπως η Sharmeen Obaid-Chinoy. Κατά καιρούς έχει παρουσιάσει  ντοκυμαντέρ για διάφορα ζητήματα τα οποία βραβεύτηκαν. Μια περιήγηση στο site του έίναι ενδεικτική της θεματολογίας.

No comments:

Post a Comment